Italië

Excursie Rome

Een 8-daagse reis door de tijd: van de Klassieke Oudheid tot en met de Barok.

Za 25 maart - Za 1 april 2023

ROME: De eeuwige stad. Deze naam gaf de dichter Tibullus in de 1ste eeuw v. Chr. als verwijzing naar haar roemruchte verleden en vertrouwen op een lange en mooie toekomst. Je proeft in Rome het verleden, ziet allerlei sporen uit vervlogen tijden, raakt gefascineerd door paleizen, pleinen, fonteinen, gebouwen vol beelden en schilderijen, maar ook ruïnes, oa. van badhuizen, tempels, kerken, enz. Niet alles is er oud en vergaan: Rome is een levendige stad met chique winkelstraten, prachtige pleinen met veel café ’s en fijne terrassen, waar je heerlijk kunt eten en drinken.

Aantal deelnemers min 6 – max 16
Kosten €1.553,- *

Inclusief

 • Retour vliegreis Amsterdam – Rome
 • Luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Vervoer van vliegveld naar hotel en retour.
 • Verblijf 7 nachten in Hotel Mascagni (of gelijkwaardig) in gedeelde 2-persoonskamer met eigen badkamer.
  * 1-persoonskamer tegen meerprijs van €513,50
 • Toeristenbelasting.
 • 5 dagen onbeperkt openbaar vervoer binnen het centrum
 • Ontbijt.
 • Rondleidingen en excursies zoals omschreven onder begeleiding van Yvonne Lievaart (met jarenlange ervaring in Rome excursies).
 • Entreegelden voor Galleria Borghese, Capitolijnse Musea, Forum Romanum, Villa Farnasina, Palazzo Massimo alle Terme, Mausoleum van Augustus, dagtrip naar Tivoli, Palazzo Barberini

Exclusief

 • Overige entreegelden voor optionele programmaonderdelen
 • Openbaar vervoer op reisdag 1 en 8
 • Ruimbagage a 102,-
 • Lunch en avondeten
 • Reis- en annuleringsverzekering

Begeleiding Yvonne Lievaart
Organisatie Zilla van den Born (by Zilla)

* de totaalprijs is gebaseerd op het huidige aanbod van vliegtickets en hotelprijzen. Indien deze wijzigen tussen het moment van aanmelden en het maken van de boeking, zal de prijswijziging worden besproken en kan indien gewenst nog worden afgezien van de aanmelding. De aanbetaling wordt in dat geval geretourneerd. In alle andere gevallen kan de aanbetaing niet worden gerestitueerd.

Boek nu

Kom met ons mee: kijken, begrijpen, genieten, verkennen, bevragen, ervaren, waarderen – deze reis wordt zeker een mooie – nadere – kennismaking en ontmoeting!

Programma

dag 1  Vlucht Amsterdam – Rome.
Vertrek einde middag, aankomst begin avond. Vluchtduur 2 uur 20 min.

Avond vrij te besteden.

dag 2 Een stadswandeling en Galleria Borghese 

Zoals de reiziger uit het Hoge Noorden vroeger de stad binnentrad, zo beginnen wij onze ontmoeting met de stad op het fraaie Piazza del Popolo, waarna wij door de voormalige tuinen van de Villa Borghese naar de Galleria Borghese wandelen om de kunstcollectie,die bijeengebracht werd door kardinaal Scipione Borghese, te bekijken. Vooral de beelden van Bernini zijn indrukwekkend. Daarna bezoeken we de kerk van Sta Maria della Vittoria en eindigen bij de Trevifontein.

Avond vrij te besteden.

dag 3 Het klassiek Rome

De belangrijkste heuvel was vroeger het Capitool. Daar beginnen wij deze dag. We bewonderen het door Michelangelo vormgegeven plein en staan in het Capitolijnse Museum oog in oog met de wolvin, die Romulus en Remus zoogde, maar ook met keizer Marcus Aurelius te paard, de stervende Galliër en het portret van keizer Constantijn de Grote.

De zuil van Trajanus als deel van het naar hem genoemde forum is de moeite waard om rustig te bekijken. Daarna betreden we het Forum Romanum en bewandelen de via sacra langs basilica’s en triomfpoorten. Tot slot staan we bij het Colosseum om ons in te leven in deze plek en het functioneren van dit reusachtige amfitheater. 

Avond vrij te besteden.

dag 4 De Renaissance en een Middeleeuwse volkswijk

Vila Farnesina werd in 1510 gebouwd in opdracht van de rijke Sienese bankier Agostino Chigi in de wijk Trastevere.  De villa heeft een mooie symmetrisch aangelegde tuin. Rafael maakte daar zijn beroemde muurschilderingen van de nimf Galatea en in de loggia het huwelijk van Eros en Psyche. Vervolgens bezoeken we de Romaanse kerk Santa Maria in Trastevere en genieten van de gezellige volkswijk met de vele terrassen en restaurantjes. Wie wel zin heeft in een uitdaging beklimt vervolgens de trappen naar het door Bramante gebouwde Tempietto en een prachtig uitzicht over de stad. Daarna dalen we af naar de Tiber op weg naar de vroegere veemarkt, het Forum Boarium met een Romaanse kerk en twee klassiek tempeltjes.

Avond vrij te besteden.

dag 5 Romeinse kunst, het grootste Romeinse badhuis en een Mausoleum

In het Palazzo Massimo alle Terme bekijken we Romeinse fresco’s, beelden en mozaïeken, waarvan die uit het Paleis van Keizerin Julia het hoogtepunt genoemd kunnen worden. In de ruine van de Termen van Diocletianus vormde Michelangelo in 1561 het vroegere warmwaterbad om tot de kerk Santa Maria degli Angeli e dei Martiri. Na de lunch bezoeken we het Mausoleum van Augustus, dat nu na jaren archeologisch onderzoek en restauratie eindelijk te bezoeken is. Hierna is er tijd om rustig te genieten of  op eigen gelegenheid nog meer kerken of de Vaticaanse musea te bezoeken.

Avond vrij te besteden.

dag 6 Tivoli: de dag van  villa’s en tuinen: Villa d’Este, Villa Adriana en Villa Gregoriana

We pakken de trein naar Tivoli, dat dichtbij Rome ligt. De 16de-eeuwse Villa d’Este heeft prachtige muur- en plafondschilderingen en een hele bijzondere tuin. De Villa Adriana ligt even buiten Tivoli (te bereiken met een bus) en is door keizer Hadrianus gebouwd in 118-134. Het was een reusachtig paleis met een grote tuin en veel bijgebouwen. Villa Gregoriana is een groot park bij een ravijn met een 100 m grote waterval.

Avond vrij te besteden

dag 7 Een 17de-eeuws paleis, het Pantheon, Piazza Navona. Caravaggio  

De grote architecten Bernini en Boromini bouwden beiden aan het Palazzo Barberini, dat een prachtig plafondfresco heeft in de grote feestzaal en in indrtukwekkende collectie kunstwerken waaronder werk van Caravaggio. We bezoeken natuurlijk het Pantheon en bewonderen op het Piazza Navona B ernini’s Vierrivierenfontein. En in de kerk San Luigi dei Francesi zien we in de Contarellikapel de beroemde schilderijen van de hand van Caravaggio met scenes uit het leven van Mattheus.

Avond groepsdiner (vrijwillig).

dag 8 Vlucht Rome – Amsterdam
Vertrek begin middag, aankomst einde middag. Vluchtduur 2 uur 30 min

Nederland

Lang weekend Walcheren

Terug in de tijd: het roemruchte verleden proeven tijdens een wandeling door de Middeleeuwen en daarna.

Datum najaar 2022 (3 dagen- vr, za, zo)*
* de gegevens worden later bekend gemaakt
Aantal deelnemers 10-20
Begeleiding Yvonne Lievaart
Organisatie Monique Kroom
Kosten ntb*
*Meer details volgen zodra de datum van de excursie vaststaat.
Inclusief 2 overnachtingen – logies ontbijt in tweepersoonskamer (eenpersoonskamer tegen meerprijs), lunch, entrees, begeleiding,
heen- en terugreis voor eigen rekening
Start plaats en tijd

Boek nu

ZEELAND IS EEN PROVINCIE WAAR VELE PARELS TE BEWONDEREN ZIJN: MONUMENTEN, BEELDEN EN SCHILDERIJEN, MAAR OOK HET VLAKKE LAND EN DE PRACHTIGE STRANDEN. 

We spreken af ​​in Veere , waar we de Grote Kerk bekijken en het fraaie stadhuis. Vervolgens gaan we naar Domburg en eindigen in Middelburg, waar we overnachten. De volgende dag verkennen we Middelburg verder en bezoeken Arnemuiden. Dat is voorlopig het plan. Meer details volgen. Laat weten of je belangstelling hebt!