Italië

Excursie Rome

Een 8-daagse reis door de tijd: van de Klassieke Oudheid tot en met de Barok  

Za 9 maart - za 16 maart 2024

ROME: De eeuwige stad. Deze naam gaf de dichter Tibullus in de 1ste eeuw v. Chr. als verwijzing naar haar roemruchte verleden en vertrouwen op een lange en mooie toekomst. Je proeft in Rome het verleden, ziet verschillende sporen uit vervlogen tijden, beschadigd gefascineerd door paleizen, pleinen, fonteinen, gebouwen vol beelden en schilderijen, maar ook ruïnes, oa. van badhuizen, tempels, kerken, enz. Niet alles is oud en vergaan: Rome is een levendige stad met chique winkelstraten, prachtige pleinen met veel café’s en fijne terrassen, waar je heerlijk kunt eten en drinken.

Aantal deelnemers min 6 – max 18    Kosten ca. € 1.575,- *

Inclusief

 • Retour vliegreis Amsterdam – Rome
 • Ruimbagage.
 • Luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Vervoer van vliegveld naar hotel en retour.
 • Verblijf 7 nachten in Hotel Aberdeen (of gelijkwaardig) in een 2-persoonskamer met eigen badkamer.
  * 1-persoonskamer tegen meerprijs van ca. € 175.
 • Toeristenbelasting.
 • Ontbijten.
 • Onbeperkt openbaar vervoer binnen het centrum.
 • Rondleidingen en excursies zoals beschreven onder begeleiding van Yvonne Lievaart (veel ervaring met Rome excursies).
 • Entreegelden voor Galleria Borghese, Capitolijnse Musea, Forum Romanum, Villa Farnesina, Palazzo Massimo alle Terme, Museum van de Ara Pacis, dagtocht naar Tivoli, Palazzo Barberini, Pantheon.

Exclusief

 • Overige entreegelden voor unieke programmaonderdelen
 • Lunchen en dineren
 • Reis- en annuleringsverzekering

Begeleiding Yvonne Lievaart
Organisatie Marjon Borghuis

* de totaalprijs is gebaseerd op het aanbod van vliegtickets en hotelprijzen. Indien deze wijziging tussen het moment van aanmelden en het maken van de reis, zal de prijswijziging worden besproken en kan indien gewenst nog een uitzondering van de aanmelding worden gemaakt. De aanbetaling wordt in dat geval gecombineerd. In alle andere gevallen kan de aanbetaling niet worden gerestitueerd.

Boek nu

Kom met ons mee: kijken, begrijpen, genieten, verkennen, vragen, ervaren, waarderen – deze reis wordt zeker een mooie – verdere – kennismaking en ontmoeting!

Programma

dag 1 Zaterdag 9/3  Vertrek in de ochtend, aankomst in de middag -Vluchtduur 2 uur 15 min: Vlucht Schiphol Amsterdam – Rome Fumicino, busvervoer luchthaven-hotel. Bezoek aan de nabijgelegen kerk Sta Maria della Vittoria en de Termen van Diocletianus (nu museum). Avond samen eten /vrij 

dag 2 Zondag 10/3  Een stadswandeling en Galleria Borghese  We gaan bijtijds op pad in de hoop de San Ivo alle Sapienza van Borromini te kunnen bewonderen. Langs het Palazzo Massimo alle Colonne lopen we naar de Campo dei Fiori. Na een korte pauze reizen we naar de Galleria Borghese om de kunstcollectie, die samengebracht werd door kardinaal Scipione Borghese, te bekijken. Vooral de beelden van Bernini zijn indrukwekkend. Daarna bezoeken we de kerk van San Pietro in Vincoli. Avond vrij

dag 3 Maandag 11/3  Het klassieke Rome  De belangrijkste heuvel was vroeger het Capitool. Daar beginnen wij deze dag. We observeren het door Michelangelo ontworpen plein en staan ​​in het Capitolijnse Museum oog in oog met de wolvin, die Romulus en Remus zoogde, maar ook met keizer Marcus Aurelius te paard, de gestorven Galliër en het portret van keizer Constantijn de Grote. Na de lunch is de zuil van Trajanus als deel van het naar hem genoemde forum zeer de moeite waard om te bekijken. Vervolgens  betreden we op het Forum Romanum en wandelen over de Via Sacra langs triomfpoorten, resten van tempels en andere ruïnes. Tot slot kijken we naar het Colosseum om ons in te beelden hoe dit amfitheater vroeger functioneerde.       Avond vrij 

dag 4 dinsdag 12/3 Een reis door de tijd:van een Romeinse veemarkt naar een Middeleeuwse volkswijk en een villa uit de Renaissance Op het Forum Boarium zien we twee Romeinse tempels en de bijzondere kerk van Santa Maria in Cosmedin. Daarna wandelen we in de wijk Trastevere langs twee kerken om er enkele indrukwekkende beelden te bekijken. Na een korte pauze bezoeken we de Villa Farnesina, die in 1510 werd gebouwd in opdracht van de rijke Sienese bankier Agostino Chigi. De villa heeft een mooie symmetrisch aangelegde tuin. Rafael maakte daar zijn beroemde muurschilderingen van de nimf Galatea en in de loggia het huwelijk van Eros en Psyche.Daarna genieten we van deze gezellige volkswijk met haar vele terrassen en restaurantjes. Wie niet bang is voor een uitdaging gaat mee naar het door Bramante gebouwde Tempietto, een topper uit de Hoog-Renaissance. En tot slot bekijken we de kerk van Santa Maria in Trastevere met haar prachtige mozaïeken. Avond vrij

dag 5 Woensdag 13/3  De Romeinen: een mausoleum, een altaar en een museum vol kunst Een ochtend vol Romeinse oudheden: we bekijken het Mausoleum van Augustus en bezoeken het Museum van de Ara Pacis. Aan het eind van de ochtend bezoeken we het Palazzo Massimo alle Terme en bekijken Romeinse fresco’s, beelden en mozaïeken, waaronder die uit het paleis van keizerin Julia. Na de lunch is er tijd om je eigen gang te gaan: de Vaticaanse musea bezoeken of iets anders doen of bekijken – er is van alles mogelijk – Yvonne helpt je graag. Avond vrij/ Opera voor de liefhebbers? 

dag 6 Donderdag 14/3  Tivoli: de dag van villa’s en tuinen: Villa Adriana en Villa d’Este   We pakken de trein naar Tivoli, dat dichtbij Rome ligt.Villa Adriana ligt buiten Tivoli (te bereiken met een bus) en is door keizer Hadrianus gebouwd in 118-134. Het was een paleis met een grote tuin en veel bijgebouwen, nu deels opgegraven.De 16de-eeuwse Villa d’Este heeft prachtige muur- en plafondschilderingen en een hele bijzondere tuin. Veel wandelen vandaag: trek stevige schoenen aan! Avond vrij

dag 7 Vrijdag 15/3  17de-eeuwse kerken en een paleis, het Pantheon, Piazza Navona en Caravaggio  De grote architecten Borromini en Bernini bouwden de San Carlo Alle quattro Fontane en de San Andrea al Quirinale, die wij gaan bezoeken. Na de koffie/vroege lunch gaan we naar het Palazzo Barberini, dat een fraai plafondfresco heeft in de grote feestzaal en een indrukwekkende collectie kunstwerken, waaronder werk van Rafael en Caravaggio. Vervolgens bezoeken we de Trevifontein, het Pantheon en bewonderen we de Vierrivierenfontein van Bernini op het Piazza Navona. En tot slot zien we in de kerk San Luigi dei Francesi de beroemde schilderijen van de hand van Caravaggio met scènes uit het leven van Mattheus. Avond groepsdiner (vrijwillig).

dag 8 Zaterdag 16/3 Drie Vroeg-Christelijke/ Middeleeuwse kerken tot slot  Voordat we aan de terugreis beginnen bewonderen we nog de Santa Pudenziana, de basiliek van Santa Maria Maggiore en de Santa Prassede met hun mozaieken. Om 11.30 uur brengt de bus ons naar het vliegveld Fumicino en vliegen we naar Amsterdam Schiphol, aankomst 17.05 uur – op eigen gelegenheid naar huis. 

PS. Door onvoorziene omstandigheden kan een aanpassing van het programma noodzakelijk zijn.

Nederland

Lang weekend Walcheren

Terug in de tijd: het roemruchte verleden proeven tijdens een wandeling door de Middeleeuwen en daarna.

Datum najaar 2022 (3 dagen- vr, za, zo)*
* de gegevens worden later bekend gemaakt
Aantal deelnemers 10-20
Begeleiding Yvonne Lievaart
Organisatie Monique Kroom
Kosten ntb*
*Meer details volgen zodra de datum van de excursie vaststaat.
Inclusief 2 overnachtingen – logies ontbijt in tweepersoonskamer (eenpersoonskamer tegen meerprijs), lunch, entrees, begeleiding,
heen- en terugreis voor eigen rekening
Start plaats en tijd

Boek nu

ZEELAND IS EEN PROVINCIE WAAR VELE PARELS TE BEWONDEREN ZIJN: MONUMENTEN, BEELDEN EN SCHILDERIJEN, MAAR OOK HET VLAKKE LAND EN DE PRACHTIGE STRANDEN. 

We spreken af ​​in Veere , waar we de Grote Kerk bekijken en het fraaie stadhuis. Vervolgens gaan we naar Domburg en eindigen in Middelburg, waar we overnachten. De volgende dag verkennen we Middelburg verder en bezoeken Arnemuiden. Dat is voorlopig het plan. Meer details volgen. Laat weten of je belangstelling hebt!